Haber

Trabzonspor’da sportif başarı ve bütçe yakışmadı

mevsime Spor Toto Muhteşem Lig, Avrupa Kupaları ve Ziraat Türkiye Kupası hedefleriyle yola çıkan Trabzonspor, iki kulvarda sportif beklentileri karşılayamayınca yönetim mali yapıyı toparlama planları yapmaya başladı. Özellikle 41 milyon Euro’ya ulaşan futbolcu maliyetlerinin geçen sezon olduğu gibi 25-30 milyon Euro bandına düşürülmesi planlanıyor.

Spor Toto Süper Lig’in son şampiyonu Trabzonspor, lider Galatasaray ile arasındaki puan farkını 16’ya çıkardıktan sonra Avrupa’ya veda etti ve hedefinde sadece Ziraat Türkiye Kupası kaldı.

2022-2023 döneminde beklenen performansı gösteremeyen bordo-mavili ekip, dönem başında Avrupa’da üst kategorilerde mücadele etme planları yaparak kadrosunu güçlendirdi. UEFA Şampiyonlar Ligi Play-off turundan Konferans Ligi’ne gerileyen Karadeniz grubu, yoluna burada da devam edemedi.

Bütçe zorlandı

Sezona istediği goller doğrultusunda giremeyen Trabzonspor, şampiyon olduğu son periyodun ortasına kadar 24 milyon Euro’luk bir bedelle gelmiş ve bu maliyeti yüzde 28’e çıkararak bütçeyi zorlamıştı. Orta transfer döneminde şampiyonluk yolunda sıkıntı yaşamamak için orta transfer döneminde takımına kattığı oyuncularla 30 milyon Euro. . Şampiyonluğun ardından yeni hedefler doğrultusunda bu sezon futbolcu maliyetini 41 milyon Euro’ya çıkaran bordo-mavili kulüp, bir önceki dönemin aksine kulübün bütçesini ekonomik anlamda artırdı. Beklenen sportif başarıyı gösteremeyen Karadeniz grubu mali tabloyu zorladı.

Sportif başarı bütçeyle örtüşmedi

Trabzonspor, geçtiğimiz dönemde sürdürülebilir bir ekonomik yapı ile sportif başarıya imza atmıştı. Mali disiplinden taviz vermeyen bordo-mavili kulüp, üst düzey takım bütçesine rağmen arzu ettiği başarıyı bu dönem yakalayamadı.

Maliyet düşürme planlanıyor

Trabzonspor Yönetim Kurulu, dönem başında kadro bütçesine yapılan zam ve sportif performansın gerilemesinden dolayı artan maliyetler nedeniyle önümüzdeki dönemin planlarını yapmaya başladı. Mali tabloyu toparlamak için bir dizi önlem almayı planlayan Karadeniz grubu, mevcut oyuncu kadrosuna gelecek teklifleri değerlendirecek. Önümüzdeki dönem için kadro maliyetini düşürmeyi hedefleyen Trabzonspor, bütçe planlaması doğrultusunda mevcut kadrodaki oyunculara olası teklifleri değerlendirecek. – TRABZON

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu