Ekonomi

Kemik gelişimini tamamlamamış çocuklara skolyoz uyarısı

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Ortopedi ve Tramvatoloji Bölümü’nden Prof. Bekir Yavuz Uçar, skolyozda eğrilik açısından yaşın daha değerli olduğunu belirterek, “Kemik yaşı tamamlanmamış çocuklarda skolyoz ilerleyicidir. Bu nedenle yakından takip etmeliyiz.” terimini kullandı.

Hastaneden yapılan açıklamada Prof. yandan bakınca eğriliğini, yukarıdan bakınca kendi ekseni etrafında döndüğünü görürsünüz. Omurganın üç düzlemdeki eğriliğidir.” söz konusu.

Skolyozda eğrilik açısından kişinin yaşının daha değerli olduğunu vurgulayan Uçar, şöyle konuştu:

“Düşük dereceli eğrilik genç yaşta takip edilmesi gerekirken, erişkinlerde düşük dereceli eğrilik bir problem değildir. Kemik yaşı tamamlanmamış çocuklarda skolyoz ilerleyicidir. Bu nedenle yakından takip edilmelidir. Röntgen çekilmelidir. 6 aylık aralıklarla alınmalı ve açının ilerlemesi yakından takip edilmelidir.Üç ana görevini yerine getiremeyen hastalarda.Aksine düşük dereceli açı ve kapalı kemik yaşı olan hastalarda skolyoz sağlık sorunu yaratmaz.

Ön ve yan duruşlarda iskelet sistemi stabilitesini kaybetmeyen, omuz ve pelviste dengesizlikler olmayan, iç organlarında (akciğer, kalp) problem olmayan ve nefes darlığı yapmayan skolyozlu hastalar yükseltilmelidir. gerçeğin farkındalığı ve kaygıdan uzaklaştırılır.

Kız çocuklarında daha fazla skolyoz saptanır. skolyoz spor yapmaktan çekinmez. Spordan yoksun bir vücutta kemik kalitesi düşer ve patoloji daha hızlı ilerler. Skolyozlu çocukların spora ihtiyacı daha fazladır. Omurga çevresindeki kaslar ve diskler spor aktiviteleri ile beslenmeli ve güçlendirilmelidir. Omurga sağlığı için en iyi antrenman zıplamaktır.”

Uçar, çocuklarda artan cep telefonu ve tablet kullanımının sırt ve bel kaslarını zayıflattığını ve duruş bozukluklarına yol açtığını belirterek, “Bu hastalarda kamburluk gelişir. Bu bir skolyoz hastalığı değil, postural kifoz oluşumudur. egzersiz ve sporla düzeltilebilir.” terimleri kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu