Haber

Çin, Japonya’dan Askeri Konularda İhtiyatlı Olmasını İstedi

PEKİN, 14 Nisan (Xinhua) — Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin Perşembe günü yaptığı açıklamada, uluslararası toplumun Japonya’nın son yıllarda artan savunma harcamalarına karşı son derece uyanık olması gerektiğini söyleyerek, Japonya’yı askeri ve güvenlik konularında tetikte olmaya çağırdı.

Wang, olağan basın toplantısında açıklamayı, Japonya Savunma Bakanlığı’nın Mitsubishi Heavy Industries ile Japonya’dan 1.000 kilometreden daha uzaktaki hedefleri ABD doları pahasına vurabilecek yeni bir füze kuvveti geliştirmek için bir sözleşme imzaladığı haberine yanıt olarak yaptı. 2.84 milyar. Haberde ayrıca Japonya’nın 2026 yılına kadar hipersonik silahları konuşlandırmayı ve 2030’ların başına kadar da denizaltından fırlatılan 3.000 kilometre menzilli hipersonik füzeler geliştirmeyi planladığı belirtildi.

Sözcü, bu durumun Çin’in ciddi anlamda dikkatini çektiğini ve konuyla ilgili gelişmeleri yakından takip edeceğini söyledi.

Wang, Japonya’nın her zaman her yerde “Çin tehdidini” dile getirdiğini, barışsever anayasaya ve tamamen savunma odaklı siyasete yönelik taahhütlerini defalarca ihlal ettiğini, savunma harcamalarını büyük ölçüde artırdığını, saldırı silahları geliştirdiğini ve “düşmanın saldırı yetenekleri” aradığını kaydetti.

Japonya’nın savaş sonrası uluslararası düzeni bozmaya çalıştığına dair bölge ülkelerine ve dünyaya tehlikeli bir açıklama gönderen Japonya’nın askeri alanda genişleme politikasında daha da ilerleme kaydettiğini belirten Wang, uluslararası camianın uluslararası camiaya seslendiğini vurguladı. buna karşı çok dikkatli olunmalıdır.

Wang ayrıca, Çin’in Japon hükümetine ülkenin saldırgan tarihi üzerinde düşünmesi, Asyalı komşularının güvenlik endişelerine ciddi şekilde saygı duyması, tamamen savunma odaklı politikasına bağlı kalması ve barışçıl kalkınma yolunda ilerlemesi için güçlü bir davette bulunduğunu söyledi. , askeri ve güvenlik konularında uyanık olmak. katma.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu